Stress coaching

Een hoog stressniveau bij medewerkers kan zich op verschillende manieren uiten. Is iemand vaak een dagje ziek? Is hij of zij snel gespannen, ook bij kleine veranderingen? Zitten de emoties hoog? Is iemand minder flexibel dan je gewend bent? Of ontstaat er spanning binnen een team? Een stresscoach biedt verlichting.

Dit is wat het Groei Atelier biedt

Experts in twintigers en dertigerscoaching

Stress hoort bij het leven. Overmatige stress niet. Het gaat mis als iemand verlamd raakt door stress. Dit kan namelijk zorgen voor mentale en lichamelijke klachten. Werkstress is bij ruim 37% van de werknemers de oorzaak van verzuim.

Met name millennials, de generatie geboren tussen 1985 tot 2000, hebben veel stressklachten. Het is cruciaal dat deze medewerkers leren hiermee om te gaan: voor henzelf en hun team. Vaak is er vanuit het bedrijf niet voldoende tijd voor begeleiding. Hierdoor dreigen deze jonge medewerkers tussen wal en schip te vallen.

Door coaches van Het Groei Atelier in te zetten, haal je de druk bij je organisatie weg. Zo voorkom je frictie tussen medewerkers en uitval van talenten. Onze stresscoaches weten precies hoe ze stress bij jonge medewerkers moeten aanpakken. Met onze begeleiding en (online) tools krijgen medewerkers extra ondersteuning tijdens het coachingstraject. 

Waarom het Groei Atelier

Geluk werkboek life coaching stress coaching c

Uitval en burn-out voorkomen

Voorkom verzuim en uitval, stimuleer persoonlijke ontwikkeling

Een te hoog stressniveau kan leiden tot overspannenheid en burn-out-klachten. Dit kun je beter voorkomen. Jonge medewerkers geven lang niet altijd zelf aan dat ze stressklachten hebben. Sterker nog, twintigers en dertigers denken vaak dat het erbij hoort. Houd er daarom rekening mee dat je zelf tijdig moet signaleren dat een medewerker overmatige stress ervaart. Door medewerkers jaarlijks een aantal coaching sessies aan te bieden, kun je de vinger aan de pols houden en stressklachten in een vroeg stadium aanpakken.

Wanneer schakel je een stress coach in?

Ben er op tijd bij

Zie je dat collega’s moeilijk met stress kunnen omgaan? Begint iemand buiten het team te vallen? Dan is het tijd om professionele coaching aan te bieden. Met een vakkundige stresscoach voorkom je dat klachten verergeren en tot een burn-out leiden.

Het Groei Atelier biedt individuele coaching. We kunnen ook een heel team (individueel) coachen. Wil je medewerkers elk jaar een aantal uren coaching aanbieden? Dat kan!

Tekenen van stress bij een medewerker

Al onze coaches hebben

De stress coaches van het Groei Atelier

Wij stellen hoge eisen aan onze coaches

De coaches van Het Groei Atelier zijn hoger opgeleid en ervaren. Ze hebben minimaal 2 erkende coaching-opleidingen afgerond, 3 jaar ervaring als professioneel coach en 5 jaar werkervaring in het bedrijfsleven.

Bij een burn-out kunnen onze burn-out coaches voor professionele begeleiding zorgen. Voor werkgerelateerde zaken kun je onze loopbaancoaches inschakelen. 

Groeien lukt beter met een beetje begeleiding. Onze stresscoaches hebben al voor honderden twintigers en dertigers het verschil gemaakt. En daar zijn we ontzettend blij mee.

Waarom het Groei Atelier?

Als je voor kwaliteit gaat

Het Groei Atelier is gespecialiseerd in het coachen van twintigers en dertigers. Al onze coaches hebben veel werkervaring met deze generatie. We weten hoe belangrijk persoonlijke groei voor hen is – privé en op de werkvloer. Als werkgever kun je hierin niet altijd de maximale begeleiding bieden. Logisch: je hebt het druk genoeg! Daarom staan wij voor je klaar.

Millennials hebben de leeftijd van grote persoonlijke keuzes. Wij begrijpen het spanningsveld waar deze generatie in zit. Daarom doen we niet aan symptoombestrijding, maar werken we aan de bredere oorzaken van stressgevoelens. Eerst brengen we mensen tot rust. Daarna kunnen we kijken naar de oorzaken van het hoge spanningsniveau.

Door stressmanagement leren we medewerkers om de stresspieken op te vangen. Zo verlaag je ziekteverzuim, vergroot je de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en houd je talent binnen jouw bedrijf.

Wij zijn altijd dichtbij, ook online!

In vier stappen van doelstelling naar resultaat

Zakelijke coaching van Het Groei Atelier is coaching op basis van een bewezen effectief model. We hebben verschillende trajecten. Samen met de medewerker besluiten we welk traject het beste bij hem of haar past. In ons unieke coaching-traject richten we ons altijd op vier thema’s: zelfbewustzijn, potentieel, bezieling en zelfleiderschap.

Zelfbewustzijn

We beginnen met het vaststellen van het doel van het traject. Tijdens de coaching helpen we je medewerker bij het vergroten van het zelfbewustzijn. Zo creëren we meer zelfinzicht en begrip voor het eigen denken, handelen en voelen

Potentieel

Het potentieel bestaat uit de talenten, vaardigheden en ervaringen van een mens. Dit is de unieke kracht van je medewerker. Als mensen hun eigen potentieel kennen, werken ze effectiever en leven ze gelukkiger. Dat geldt ook voor je medewerkers. We onderzoeken het potentieel, maar ook de belemmeringen voor het benutten van het volledige potentieel.

Bezieling

Waar gaat iemands hart sneller van kloppen? Waar wordt iemand echt blij van? Wat is de innerlijke drijfveer en motivatie? Als je leeft en werkt vanuit bezieling, geeft dat energie. Andersom slurpt het energie als hier geen gehoor aan gegeven wordt. 

Zelf-leiderschap

Tot slot vergroten we zelfleiderschap. Zo boeken we daadwerkelijk langdurig resultaat. We maken een plan en stellen concrete acties op. Dit wordt ondersteund door het hernieuwde zelfbewustzijn, het vergrote potentieel en de aangewakkerde bezieling.

Maak kennis