Leiderschap coaching

Voor iedere twintiger en dertiger

Het Groei Atelier helpt jouw manager meer inzicht te krijgen in zijn/ haar beïnvloeding mogelijkheden, zijn /haar eigen gedrag en reacties hierop en het ondernemen van concrete verbeter acties. We doen dit door te werken aan de oorzaken van het gedrag van jouw manager waarmee de kans groot is dat na de coaching het gedrag blijvend is veranderd.

Herkent u dit?

Het Groei Atelier coach model aanpak
Authentiek
Zelf kennis of zelfbewustzijn is onmisbaar als leidinggevende. Je neemt altijd jezelf mee in deze belangrijke functie. Als jouw leidinggevende de rol van manager probeert te spelen of andere probeert na te doen, zal hij/zij niet ver komen in deze rol. Een krachtige leider laat zichzelf zien: zijn of haar eigen authenticiteit.
 
Agility
Een leider durft open, eerlijk, confronterend maar ook zacht te zijn. Sturend en meegaand. Voor en tegen. Net wat de situatie vraagt. Dit vraagt wat van de agility of wendbaarheid als mens en leider.
 
Oplossingsgericht
Je herkent het vast. Een deadline of organisatie verandering brengt weerstand bij medewerkers en misschien ook bij de leidinggevende zelf. Hoe herkent men deze weerstand en zorgt men dat je er niet in mee wordt gezogen. Hoe blijf jouw leidinggevende bij zichzelf en houd focus op de doelstellingen en oplossingen?

In vier stappen van doelstelling naar resultaat

Zakelijke coaching van Het Groei Atelier is coaching op basis van een bewezen effectief model. We hebben verschillende trajecten. Samen met de medewerker besluiten we welk traject het beste bij hem of haar past. In ons unieke coaching-traject richten we ons altijd op vier thema’s: zelfbewustzijn, potentieel, bezieling en zelfleiderschap.

Zelfbewustzijn

We beginnen met het vaststellen van het doel van het traject. Tijdens de coaching helpen we je medewerker bij het vergroten van het zelfbewustzijn. Zo creëren we meer zelfinzicht en begrip voor het eigen denken, handelen en voelen

Potentieel

Het potentieel bestaat uit de talenten, vaardigheden en ervaringen van een mens. Dit is de unieke kracht van je medewerker. Als mensen hun eigen potentieel kennen, werken ze effectiever en leven ze gelukkiger. Dat geldt ook voor je medewerkers. We onderzoeken het potentieel, maar ook de belemmeringen voor het benutten van het volledige potentieel.

Bezieling

Waar gaat iemands hart sneller van kloppen? Waar wordt iemand echt blij van? Wat is de innerlijke drijfveer en motivatie? Als je leeft en werkt vanuit bezieling, geeft dat energie. Andersom slurpt het energie als hier geen gehoor aan gegeven wordt. 

Zelf-leiderschap

Tot slot vergroten we zelfleiderschap. Zo boeken we daadwerkelijk langdurig resultaat. We maken een plan en stellen concrete acties op. Dit wordt ondersteund door het hernieuwde zelfbewustzijn, het vergrote potentieel en de aangewakkerde bezieling.

Maak kennis

Wilt u contact met een coach bij u in de buurt?

Wij zijn te vinden in alle grote steden in Nederland. Kijk op de kaart voor de adressen van de coaches.