Loopbaan-coaching

Loopbaancoaching kan je medewerkers verder helpen. Heeft iemand extra support nodig na een promotie? Komt een talentvolle millennial niet helemaal uit de verf? Merk je dat een medewerker uitgekeken is op zijn of haar baan? Een loopbaancoach biedt perspectief.

Dit is wat het Groei Atelier biedt

Experts in twintigers en dertigers coaching

Als je een loopbaancoach aanbiedt, voelen medewerkers zich serieus genomen. Je helpt ze om zich weer goed te voelen in hun huidige baan, of om te ontdekken wat een goede volgende stap kan zijn. Door een loopbaancoach in te schakelen, voorkom je stressklachten of zelfs burn-outs. Naast de face-to-face-sessies krijgen medewerkers online tools van onze coaches. Dit biedt extra dagelijkse ondersteuning tijdens het coachingstraject. 

Vooral millennials hebben baat bij een carrière-coach. Deze twintigers en dertigers beginnen bevlogen aan hun loopbaan, maar zitten in een onzekere levensfase. Ze hebben behoefte aan begeleiding bij hun persoonlijke ontwikkeling. Vanuit het bedrijf zijn daar niet altijd de tijd en/of resources voor. Dat betekent dat je het risico loopt dat deze jonge talenten een andere baan gaan zoeken.

Door een coach van Het Groei Atelier in te zetten, verminder je de dit risico. Je voorkomt dat talenten verdwijnen nadat je in hen hebt geïnvesteerd. Door hen weer te prikkelen, hervinden ze hun enthousiasme. Goed voor jonge talenten en voor het team waarin ze werken!

Waarom het Groei Atelier

Groei atelier loopbaanwerkboek c

Voorkom vastlopen op het werk

Met behulp van een professionele loopbaancoach

De loopbaancoaches van Het Groei Atelier helpen je medewerkers met het (her)vinden van hun doelen. We pakken zaken bij de bron aan. Waarom voelt iemand zich onzeker na een promotie? Hoe komt het dat iemand niet meer goed in een team ligt? Welke volgende stap wil je medewerker zetten en waarom?

Een loopbaancoach kan ook helpen met de voorbereiding op een promotie. Een hogere functie betekent vaak dat je medewerker andere vaardigheden moet aanspreken. Management skills bijvoorbeeld, of het geven van opbouwende feedback.

Door je medewerkers jaarlijks de mogelijkheid een aantal coach sessies te volgen, kun je twijfels en onzekerheden in een vroeg stadium aanpakken.

Een loopbaancoach kan helpen bij veel situaties

Wanneer schakel je een loopbaancoach in?

Loopbaancoaching ondersteunt door onze Online Academie

Een loopbaancoach helpt met het soepel en efficiënt houden van processen op de werkvloer. Tevreden medewerkers werken harder en presteren beter. Ook zorgen ze voor betere teamprestaties.

Samenwerking met Het Groei Atelier kan op verschillende manieren worden ingevuld. Wat loopbaancoaching betreft, kiezen de meeste bedrijven voor een langdurige samenwerking. Oftewel: de  een jaarlijks aantal coaching sessies per medewerker.

Schakel je ons liever in voor incidentele hulp? Ook dat kan. We kunnen één medewerker begeleiden, of een heel team (individueel) coachen. 

Al onze coaches hebben

De loopbaancoaches van het Groei Atelier

Wij stellen hoge eisen aan onze coaches

De coaches van Het Groei Atelier zijn hoger opgeleid en ervaren. Ze hebben minimaal 2 erkende coaching-opleidingen afgerond, 3 jaar ervaring als professioneel coach en 5 jaar werkervaring in het bedrijfsleven. Merk je dat jonge mensen in je bedrijf gestresst zijn? Geen nood: zij kunnen terecht bij onze stresscoaches of burn-out-coaches.

Groeien lukt beter met een beetje hulp. Onze loopbaancoaches hebben al voor honderden twintigers en dertigers het verschil gemaakt. En daar zijn we ontzettend blij mee.

Waarom het Groei Atelier?

Als je voor kwaliteit gaat

Het Groei Atelier is gespecialiseerd in coaching van twintigers en dertigers. Onze coaches zijn stuk voor stuk ervaren in het werken met deze generatie. We weten hoe belangrijk persoonlijke aandacht en groei voor hen is – privé en op de werkvloer.

Millennials zitten in de levensfase van grote persoonlijke keuzes. Wij begrijpen het spanningsveld waar deze generatie in zit. Daarom doen we nooit aan symptoombestrijding – we werken liever aan bredere oorzaken. Zo komen de talenten optimaal tot hun recht. Dat is beter voor je medewerkers en voor je bedrijf.

Een bedrijf dat goede coaching biedt, plukt daar de vruchten van: medewerkers zijn gelukkiger en de sfeer op de werkvloer verbetert. En deze prettige werkomgeving leidt tot verhoogde werkprestaties.

Wij zijn altijd dichtbij, ook online!

In vier stappen van doelstelling naar resultaat

Zakelijke coaching van Het Groei Atelier is coaching op basis van een bewezen effectief model. We hebben verschillende trajecten. Samen met de medewerker besluiten we welk traject het beste bij hem of haar past. In ons unieke coaching-traject richten we ons altijd op vier thema’s: zelfbewustzijn, potentieel, bezieling en zelfleiderschap.

Zelfbewustzijn

We beginnen met het vaststellen van het doel van het traject. Tijdens de coaching helpen we je medewerker bij het vergroten van het zelfbewustzijn. Zo creëren we meer zelfinzicht en begrip voor het eigen denken, handelen en voelen

Potentieel

Het potentieel bestaat uit de talenten, vaardigheden en ervaringen van een mens. Dit is de unieke kracht van je medewerker. Als mensen hun eigen potentieel kennen, werken ze effectiever en leven ze gelukkiger. Dat geldt ook voor je medewerkers. We onderzoeken het potentieel, maar ook de belemmeringen voor het benutten van het volledige potentieel.

Bezieling

Waar gaat iemands hart sneller van kloppen? Waar wordt iemand echt blij van? Wat is de innerlijke drijfveer en motivatie? Als je leeft en werkt vanuit bezieling, geeft dat energie. Andersom slurpt het energie als hier geen gehoor aan gegeven wordt. 

Zelf-leiderschap

Tot slot vergroten we zelfleiderschap. Zo boeken we daadwerkelijk langdurig resultaat. We maken een plan en stellen concrete acties op. Dit wordt ondersteund door het hernieuwde zelfbewustzijn, het vergrote potentieel en de aangewakkerde bezieling.

Maak kennis