Mindfulness

voor iedere twintiger en dertiger die met meer aandacht in het moment wil leven en bewuster worden van zijn of haar gedachten en gevoelens

Sinds 2006 young professional coaching
Gespecialiseerd in 20 en 30 ers coaching
Meer dan 4000 succesvolle coach trajecten
Gespecialiseerd in 20 en 30 ers coaching

Mindfulness

Voor iedere twintiger en dertiger

Het Groei Atelier biedt mindfulness en helpt je bewuster en met meer aandacht te leven.

Ons brein is simpelweg geprogrammeerd om te overleven. Wij mensen kunnen als enige wezens heel gedetailleerd toekomstige beelden bedenken en het verleden evalueren. Het heeft ons veel opgeleverd (muziek, ver ontwikkelde gezondheidszorg, prachtige communicatiemiddelen en veel meer) en we staan bovenaan de voedselketen. Mooi, maar tegelijkertijd lopen we er ook volledig in vast. We weten niet meer hoe te stoppen, gewoon even niets te doen en simpelweg te zijn.

Herken je dit?

 • Ik pieker veel
 • Ik voel me onrustig
 • Ik kan niet of weinig genieten van wat er is of wat ik doe
 • Ik ben continu bezig en kom niet tot rust
 • Ik ben (erg) kritisch op mezelf
 • Ik stel (te) hoge eisen aan mezelf

Mindfulness introductie workshop

 Maak kennis met mindfulness

Masterclass meditatie

Leer in een paar uur de basis van mediteren

Mindfulness MBSR training

Mindfulness, 8-weekse groepstraining Mindfulness based stress reduction, MBSR


Wat is mindfulness?

De basis van mindfulness is aandacht en bewust aanwezig zijn. Wat ons afhoudt van het op elk moment ‘volledig aanwezig’ zijn is de automatische piloot: Het automatische mechanisme om een ervaring van een bepaald moment te beoordelen (vaak als ‘niet goed’, soms als ‘wel goed’).

Deze interpretaties en oordelen kunnen leiden tot een reeks gedachten en gevoelens over hoe dingen anders zouden kunnen. Deze gedachten leiden ons automatisch naar ‘ingesleten patronen’ in onze gedachten- en gevoelswereld. We verliezen hiermee de vrijheid om bewust en doelgericht te kiezen wat we ergens van vinden en welke actie we willen ondernemen. 

Waar je aandacht is, daar ben je. Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Met mindfulness leef je intenser en bewuster. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger en tevredener.

Je leert te stoppen met piekeren,  tevredener te zijn met jezelf en meer rust en acceptatie te vinden in (lastige) situaties). Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die niet behulpzaam zijn. Er ontstaat een hogere mate van bewustwording en je kunt beter je grenzen bewaken.

Lees meer over mindfulness

Mindfulness introductie workshop

Maak online kennis met mindfulness

Je gaat zelf ervaren wat meditatie is en wat mindfulness voor je kan doen.  Je leert over het brein en zijn evolutie, train-baarheid van je brein, hoe stress je dagelijks leven beïnvloedt en hoe mindfulness hier een antwoord op kan zijn. Op het einde van de mindfulness workshop is er de mogelijkheid om vragen te stellen. 

Dit levert het je op

 • Je leert wat mindfulness is​
 • Je ervaart de kracht van mindfulness meditaties​
 • Je leert hoe je mindfulness kan toepassen in het dagelijks leven​​

Donderdag 7 mei

19.00 tot 20.15 uur

Deze online workshop bieden we gratis aan

Masterclass meditatie

Leer mediteren

Een meditatie kan je zien als een laboratorium. Je leert je automatische patronen op te merken, er niet in mee te hoeven gaan en meer in dit moment te leven. Wat je rustiger, tevredener en je dichter bij jezelf brengt. In deze masterclass leer je de basis van mediteren en ga verschillende soorten meditatie ervaren.

 In meditatie leer je een bewuste staat van ‘zijn’ aan die totaal verschilt van onze normale staat. Je zet een stap terug en gaat observeren wat er allemaal gebeurt in je hoofd. Vandaar uit kan je bewuste(re) keuzes gaan maken. Je gaat zelf ervaren wat meditatie is, hoe meditaties in je dagelijkse leven te integreren en hoe het een manier van leven te maken. Niet voor niks zegt ‘de vader’ van mindfulness Jon Kabat Zinn: de echte meditatie is hoe je je leven van dag tot dag lijdt.

De groepsgrootte is maximaal 20 personen

Dit levert het je op

 • Je leert wat meditatie is
 • Je leert de basis van mediteren
 • Na deze masterclass kan je zelfstandig mediteren
 • Je leert meer toelaten, accepteren en loslaten

Donderdag 30 april

19.00 tot 20.45 uur

De prijs voor deze workshop  bedraagt 24,50- euro inclusief btw

Maak kennis met de mindfulness trainer

Mindfulness, yoga en meditatie zijn altijd een belangrijk onderdeel geweest van mijn leven. Vanaf 2012 geef ik wekelijkse trainingen in mindfulness en zelfcompassie. Sinds 2014 kreeg mijn persoonlijke zoektocht naar de ‘essentie van de mind’ meer diepgang. Ik leerde de ware kracht van loslaten kennen en de kunst van ‘doen door niets te doen’. Dit alles bracht een nieuw soort rust en plezier in mijn leven. In dit traject hebben mijn leraren mij altijd gestimuleerd om alles zelf te ontdekken en ervaren. Deze benadering staat in mijn aanpak dan ook altijd centraal. Ik zie mezelf vooral als een facilitator in jouw proces en als iemand die jouw nieuwsgierigheid voorbij de reguliere mindfulness voed.

Coach Marc

Loopbaancoach
Life coach
Stress & burn-out coach
Expat coach
Leiderschap coach
Online coach
English language

Mijn doel is om jou te helpen in je eigen proces. Dit doe ik door terug te geven wat ik zie en hoor, door te vragen, te prikkelen en confronteren waar nodig.

Hillegomstraat 12, Amsterdam West Hillegomstraat 12, Amsterdam West

Schrijf je in voor de workshop, masterclass of training

Vul het formulier in of bel 0628393689

Fill out my online form.