Maak een succes van jouw coach traject met deze tips

Je gaat een coach traject aan om iets te veranderen of iets te bereiken in je werk of je leven. Je neemt een coach in de arm, leunt achterover en laat de coach het werk doen. Helaas zo werkt een coach traject niet, wil je alles uit je coach traject halen? Lees dan onderstaande tips.

1. Neem er de tijd voor 

Een coach traject duurt een aantal maanden. Gedurende die maanden ontvang je coaching. Naast de tijd die je kwijt bent aan de coaching zul je merken dat het in de praktijk toepassen van hetgeen je leert ook tijd kost.

2. Jij bent verantwoordelijk voor jouw resultaat

Je hebt een doel, je wilt iets veranderen. Jouw coach ondersteunt en helpt je om dit te realiseren. Echter kan de coach niet jouw doel behalen of jouw verandering realiseren. Dit moet je zelf doen.

3. Maak je huiswerk

Dat klink misschien een beetje schools maar je zult opdrachten meekrijgen om tussen de coach sessies uit te voeren. Dit kan een opdracht zijn uit het werkboek, uit de Online Academie of een opdracht direct van je coach. Door aan de slag te gaan met deze opdrachten zul je merken dat je meer uit je coach traject haalt.

4. Zet door

Het kan voorkomen dat je even geen zin hebt in je coach traject, dat het moeizaam gaat of zelfs confronterend is. Weet dat dit het punt is om bespreekbaar te maken met je coach en door te zetten. Je zult merken dat je hierna sprongen gaat maken. 

5.Reflecteer en schrijf

Neem de tijd om inzichten uit je coachsessies te laten bezinken en erop te reflecteren. Doe dit bijvoorbeeld door je gedachten en inzichten op te schrijven of met vriend(in) te bespreken.

 

Maak kennis

Vul het formulier in of bel 085 060 7929

Fill out my online form.
Deel dit artikel op