A full mind

Herken je dat, je hoofd blijft maar denken. “Dat project, hoe pakt ik dat aan? Niet vergeten wasmiddel te kopen. Welke outfit moet ik aan op mijn date vrijdag…..”

 

Laatst hoorde ik dat stress voortkomt uit een dreiging. Die dreiging maakt dat je lichaam en je geest zich klaar maken voor de strijd. Dat heeft me aan het denken gezet.

 

Is ons leven een strijd? De strijd met de tijd, om er zoveel mogelijk activiteiten in te proppen? Een strijd om iedere dag het maximale eruit te halen en het tevreden gevoel van gisteren te overtreffen? En natuurlijk moet het allemaal ook perfect.

 

Het is een strijd die niet te winnen is. Een strijd die ontaard in stress klachten, overspannenheid en burn-out. Een collega stuurde me een artikel door: in 2030 is een kwart van alle werkenden minder inzetbaar door stress en overbelasting. Shocking. En het ergste is dat we dit met z’n alleen creëren.

 

Wie heeft bepaald dat je de strijd moet winnen? Een strijd is ook te winnen door uit de strijd te stappen. Van a full mind naar mind full.

 

Wil je weten hoe je dat doet? Maak kennis met een van onze stress en burnout coaches

Maak kennis

Vul het formulier in of bel 085 060 7929

Fill out my online form.
Deel dit artikel op