Management by walking away

Dit was het antwoord van mijn collega manager, toen ik hem  vroeg hoe de boodschap van de organisatie verandering was gevallen bij zijn team. “Ik doe even aan management by walking a way” was zijn antwoord.

Hoe grappig de woordspeling ook is, ik vroeg me wel af “wat is je drijfveer als manager?” Is het om macht en invloed te bemachtigen? Is het om zo snel mogelijk aan de top van het bedrijf te staan? Of is het om met de mensen om je heen gave dingen te doen en mooie resultaten te bereiken?

Ik kies voor het laatste. Niets is meer bevredigend dan samen uitdagingen aan te gaan en samen doelen te bereiken.

Opvallend genoeg word in de meeste leiderschap-assessments gekeken naar welke intelligentie en competenties de beoogd manager heeft. De motivatie en drijfveren lijken ondergeschikt. Naar onze mening is uiteindelijk de authenticiteit en drijfveer van de nieuwe manager bepalend of  zij/hij succesvol is of niet.

If you want to go fast, go alone. If you want tof o far, go together.  Sparren over leiderschap? Maak kennis met onze leiderschap coaches 

 

 

Maak kennis

Vul het formulier in of bel 085 060 7929

Fill out my online form.
Deel dit artikel op