Sietske Swildens
Stacks Image 142
"Wees meester en vormgever van jezelf!"
Als twintiger en dertiger loop je tegen een aantal pittige levensvragen aan. Welk werk past echt bij mij? Doe ik dit omdat ik het echt wil of omdat ik het idee heb dat het moet? Wil ik een relatie en kinderen of wil ik liever nog even genieten van mijn single bestaan en carrière maken? Wil ik een huis kopen of een wereldreis maken? En wie ben ik eigenlijk en wat maakt me echt gelukkig? Vragen waarop je niet altijd direct het antwoord weet en waarbij het soms fijn is als een ander even met je mee kijkt. Vaak vraagt het om wat dieper naar binnen te kijken en te zien wat je stagneert en wat je beweegt. Graag kijk ik met je mee naar waar jouw blokkades zitten en hoe je die om kunt zetten naar een nieuw, helder doel! | lees meer | minder |
Als dertiger weet ik als geen ander hoe het is om je met dit soort vragen bezig te houden. Hoe frustrerend het is als al die grote vragen ineens allemaal tegelijk op je pad komen en je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig ervaar ik ook hoe mooi de kans is die ligt in deze vragen. Hoe deze problemen van je vragen om naar binnen te keren en het beste van jezelf naar boven te halen. Hoe fijn het is om werk te doen waar je helemaal blij van wordt en keuzes kunt maken waar je achter staat!

Met veel plezier en enthousiasme begeleid ik je in dit proces. Mijn werkwijze is effectief en ik kom snel tot de kern. Liefdevol, maar confronterend als het moet, zonder oordeel. Ik leer je graag hoe je zelf kunt voelen wat echt bij jou past. Hoe je zelf richting kunt geven aan je leven en het roer in handen neemt. Zodat je meer vertrouwen krijgt en je leven in kunt richten met dingen die echt belangrijk voor je zijn!

Opleidingen:
 • Psychologie, Academie voor Integrale Menswetenschappen.
 • Loopbaancoaching
 • Coaching en counseling, Academie voor Integrale Menswetenschappen.
 • Bijscholing oa: Relatietherapie, systemisch werken, NLP, haptonomie.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Nicole Versteegen
Stacks Image 834
“Durf het leven te leiden waar je van droomt”
Stel je eens voor wat een gevoel van vrijheid het geeft om helemaal jezelf te kunnen zijn, je kwaliteiten te benutten en je eigen weg te bewandelen!
Als 20'er en 30'er heb je waarschijnlijk al veel nagedacht over het leven dat jij wilt leiden. En in het vinden van die eigen weg kom je voor keuzes te staan, die jouw toekomst bepalen. Maak ik een verre reis of accepteer ik dat vaste contract? Wil ik kinderen of niet en ga ik voor de volgende carrièrestap? En als ik nu voor het ene kies en het andere laat, krijg ik dan later geen spijt? Het zijn allemaal vragen die voortkomen uit die grote vraag: waar word ik het gelukkigst van?
| lees meer | minder |
Voor je ligt het onbekende. Uit ervaring weet ik dat als je in beweging komt en jezelf toestaat buiten je grenzen te kijken er een zee aan kansen en innerlijk potentieel zichtbaar wordt. Vanuit een verlangen naar zingeving heb ik het roer omgegooid en ben op reis gegaan, om bij mezelf uit te komen en mijn droom te volgen: werken als coach.

Ik begeleid je graag in het proces om jezelf nog beter te leren kennen en jouw mogelijkheden te benutten. In een veilige omgeving leer je je kwaliteiten en talenten en ook je kwetsbaarheid kennen. Met als resultaat: persoonlijke en professionele groei én innerlijke balans - fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Ik coach vanuit oprechte aandacht en verbinding, waar nodig confronterend, maar altijd zonder oordeel. Graag reis ik met je mee in het vinden van je eigen antwoorden en het maken van keuzes die trouw zijn aan het belangrijkste, jezelf.

Opleidingen:
 • Sociale Wetenschappen, Vrije Universiteit Amsterdam
 • MMS, Opleiding tot transformationeel coach (certificering)
 • PAL, Pioniers voor authentiek leiderschap

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Benedit Kool
Stacks Image 852
“Hoe ik regisseur werd van mijn eigen leven!”
Waar liggen mijn kwaliteiten en talenten? Hoe zorg ik voor meer balans in mijn werk- en privé? Ik wil een andere baan maar wat dan? Ik heb moeite met keuzes maken. Ik heb moeite om te ontspannen. Ik weet niet wat ik wil in deze relatie. Ik ben op zoek naar iemand met een objectieve blik. Zomaar een aantal vragen die ik dagelijks hoor van professionals. Je bent niet de enige. | lees meer | minder |
In de afgelopen jaren heb ik ruim 200 mensen mogen begeleiden met deze vraagstukken. Vragen of problemen hebben soms een diepere oorzaak waar je als “leek” niet alleen uitkomt. En alle goed bedoelde adviezen van je omgeving leidt tot meer verwarring. De professionele blik van een coach kan dan van grote toegevoegde waarde zijn.

Herken jij jezelf in bovenstaande vragen of heb je een vraag of probleem waar jezelf niet uit lijkt te komen? Neem dan contact met mij op voor een gratis afspraak/sessie!

Opleidingen:

 • NLP master coaching & leiderschap, transactionele analyse en systemisch werk
 • Post HBO opleiding tot coach, Alba Academie
 • Inspiratie en persoonlijk leiderschap, Schouten Nelissen

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Manou van Eerten
Stacks Image 888
“Wat doen grote mensen als het regent? Ze mopperen.Wat doen kinderen? Ze springen in de plassen”
Jarenlang werkte ik als organisatieadviseur in het sociaal maatschappelijke domein. In 2012 heb ik het zelfstandig ondernemerschap opgezocht en ben loopbaancoach voor twintigers en dertigers geworden. Als ik terugkijk op die periode, dan zie ik nu dat ik toen mijn Dertigersdilemma had. Het is een moment geweest waar ik, nu, met trots op terugkijk en zelfs de beste stap in mijn loopbaan noem. Ik vind het ondernemerschap heerlijk! | lees meer | minder |
Als coach vind ik het eervol om een poosje met jou mee te denken bij je vraagstukken en levensstress, want stressvol is het leven vaak wel helaas. Ik ben graag een luisterend oor, een kritische spiegel en een stevige sparring partner die je waar nodig een extra zetje geeft. De spreekwoordelijke schop onder de kont, zeg maar. Men omschrijft mij als positief waarderend, onderzoekend en persoonlijk.

Ik heb gemerkt dat de methoden van Appreciative Inquiry (waarderend onderzoeken) en Solution Focus (oplossingsgericht werken) goed bij mijn visie passen. Ik geloof erin om iets waar je al goed in bent te verbeteren en denk dat het weinig helpt om te focussen op wat niet goed gaat. Daar ben je vaak al zelf (te) goed in. Tot slot ben ik praktisch: dromen is leuk, maar het moet wel haalbaar zijn. Vind je niet?

Opleidingen:
 • Erkend coach LVSC
 • Coachopleiding Proeducation Amsterdam
 • Organisatiesociologie (Vrije Universiteit Amsterdam)
Ginger Martina
Stacks Image 870
"Mijn passie is het begeleiden bij “Je Beste Zelf” (weer) worden”
Een gesprek met een onafhankelijke coach, op basis van een gelijkwaardige één-op-één relatie, kan leiden tot nieuwe en verfrissende inzichten. Wie ben ik, wat wil ik nu écht, wat maakt mij gelukkig, wat is mijn zelfbeeld en imago, wat zijn mijn talenten, hoe vind ik mijn droombaan of hoe kom ik (weer) in mijn kracht te staan. Dit zijn voorbeelden van vragen waarmee we aan de slag kunnen gaan. | lees meer | minder |
Als begeleidingskundige wil ik bijdrage aan meer "Balans en Happiness". Via het verkrijgen van inzichten en aanzetten tot ontwikkeling, zodat je "Gelukkig en Je Beste Zelf” kunt zijn.

Een veilige leeromgeving en een maatwerktraject -met een helder geformuleerde uitdaging- creëren zijn vast onderdeel van mijn aanpak. Aansluiten bij de behoeftes, in dialoog gaan en een OEN -Open, Eerlijk en Nieuwsgierig- zijn vind ik vanzelfsprekend. We gaan resultaatgericht aan de slag maar we zullen de ontwikkeluitdaging breed en integraal bekijken.

Ik verbind mensen graag met elkaar en geloof in de kracht van Communities (CoP).
Je bent onderdeel van diverse systemen met de bijbehorende dynamieken. De organisatie waarin je functioneert is daar een voorbeeld van.

Ik geloof in de kracht van zelfontplooiing en met name coachen is daar een prachtig instrument voor. Kernwoorden van mij zijn; eeuwige leergierigheid, genieten van diversiteit en dynamiek, resultaatgericht, open minded, sensitief en streven naar work-life balance. Ik zal je ondersteunen, leren-leren, inzichten geven en een spiegel voorhouden dit alles om jouw ontwikkeling te ondersteunen en te mogen worden wie je bent!
Graag maak ik kennis met je!

Opleidingen:
 • HBO Personeel & Arbeid
 • Post HBO Competentiegerichte Coachopleiding
 • Cursussen Ontwikkelingsgericht coachen
 • Kennis van (online) persoonlijkheidsvragenlijsten (Big Five e.d.)

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Josien Dekker
Stacks Image 10044
"Kom tot bloei, je bent het waard"
Niks is mooier dan helemaal kunnen zijn wie je bent, tenminste zo geldt dat voor mij. Leven vanuit je hart en je eigen kracht. Maar wie ben je dan? Wat zijn je kwaliteiten, je mogelijkheden en wat zijn je favoriete problemen? Misschien is het leven wel steeds een stukje meer van jezelf (her) ontdekken. | lees meer | minder |
We leven in een tijd van veel veranderingen. Persoonlijke ontwikkeling staat hoog in het vaandel. Soms zit je in een flow, een ander moment ben je misschien zoekende. Dan is het prettig als iemand met je meekijkt, meedenkt en je een spiegel kan voorhouden. In de coaching combineer ik mijn ervaring als HR adviseur in het bedrijfsleven, met technieken vanuit meditatie, yoga en NLP. Maar bovenal coach ik vanuit eigenheid en verbinding.

Ben jij op zoek naar een betrokken, zakelijke en ook sensitieve, enthousiaste en soms confronterende coach? Ik nodig je uit om je eigen talenten en vermogens te ontdekken en tot bloei te laten komen!

Opleidingen:
 • Post HBO opleiding tot transformationeel coach en trainer, Instituut Orbis
 • NLP practitioner & master, Mind Academy
 • Teachers Training Course (Yoga), International Sivananda Yoga Vedanta Centers
 • Trainersopleiding NLP, NTI NLP
 • HBO Personeel en arbeid, Hanzehogeschool Groningen

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Simone Jansen
Stacks Image 12023
"Doen wat je leuk vindt is vrijheid, leuk vinden wat je doet is geluk."
Herken je deze signalen?
 • Je stapt met tegenzin uit bed om weer naar je werk te gaan.
 • Je voelt je gespannen of gestrest.
 • Je ergert je aan je partner, kinderen, vrienden of collega’s.
 • De energie die je nog hebt stop je in je hobby omdat je daar echt goed in bent.
Een aantal van deze signalen kreeg ik toen ik een 30’er was en ik wist dat ik hier iets mee moest doen. Nadat ik zelf een loopbaantraject had gevolgd wist ik het zeker, dit was wat ik wilde. Door te onderzoeken kwamen mijn talenten naar boven en werd duidelijk waar ik gelukkig van werd. Dat gevoel gun ik iedereen. | lees meer | minder |
De afgelopen jaren heb ik al veel mensen mogen helpen in hun zoektocht. Je kunt hierbij denken aan het zoeken naar een andere baan, hun huidige functie weer herontdekken of een omscholing gaan volgen, alles is mogelijk. Vaak kom je er in de gesprekken achter dat life coaching en loopbaancoaching niet ver uit elkaar staan en kun je veel zaken aan elkaar verbinden.

Herken jij je hierin dan kan ik je helpen. Samen gaan we kijken naar je toekomst en of je loopbaan. Neem voor een vrijblijvende kennismaking contact met mij op.

Opleidingen:
 • Personeelsmanagement, ISWB
 • Algemene Coaching, Schouten en Nelissen
 • Loopbaancoaching door HR, Avans+
Marc Keller
Stacks Image 942
“Be yourself; everyone else is already taken” Oscar Wilde
Mijn persoonlijke missie is om jou op een onbevooroordeelde manier te faciliteren in je eigen proces. Dit doe ik door terug te geven wat ik zie en hoor, door vanuit nieuwsgierigheid door-te-vragen, te prikkelen en confronteren waar nodig en door jou op een actieve manier te laten ervaren en voelen. Gelijkheid en onbevoordeeldheid zijn belangrijke thema's voor mij. Dit komt dan ook terug in mijn manier van werken. Uiteindelijk willen we allemaal gewoon gelukkig zijn.| lees meer | minder |
Ik heb enkele jaren gewerkt in Afrika, wat voor mij een kleurrijke en unieke ervaring was. Het heeft mijn blik sterk verruimd, mijn enthousiasme om voor en met ondernemers te werken vergroot en het bewegen in een interculturele omgeving heeft me daarna nooit meer los gelaten. Daarnaast speelt mindfulness een belangrijke rol in mijn leven. Het heeft me geleerd de controle meer los te laten, het verzet tegen dingen die je niet kan veranderen echt verminderd en bewuster geworden van (automatische) patronen en daarin de (keuze) vrijheid te hebben om er wel of niet in mee te gaan.

Ben je op zoek naar jouw eigen weg, sta je voor een belangrijke loopbaan-keuze of zit je niet goed in je vel? Vraag je je af of het ook anders kan, of dit wel is wat je wil? Je bent niet de enige. Veel twintigers en dertigers worstelen hiermee.

Het in de praktijk brengen van de quote - Grant me the serenity to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can, and the wisdom to know the difference – is iets waar veel twintigers en dertigers die ik gecoacht heb, veel aan hadden. En ook iets waar ze in hun verdere leven baat bij bleven hebben.

Spreken de woorden diepgang, bewustzijn (mindfull), pragmatisch, concreet, nieuwsgierig en betrokken je aan dan kan ik je misschien iets voor je betekenen.

Opleidingen:
 • Post HBO Opleiding tot Coach (BGL & partners BV).
 • Transformational presence in Leadership and coaching (Het Eerste Huis)
 • Organisational Development – Theory U (Het Eerste Huis)
 • Mindfulness MBCT opleiding (SeeTrue)
 • International relations, Universiteit van Utrecht

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Joris Groenendijk
Stacks Image 15921
'Het is onmogelijk', zei trots. 'Het is riskant', zei ervaring. 'Het is zinloos', zei rede. 'Probeer het', fluisterde het hart.
Twintigerstwijfel, dertigersdilemma, quarterlife crisis en thrisis. We zijn allemaal op onze eigen manier op zoek naar het antwoord op de vraag: ‘hoe word ik gelukkig(er met mezelf)?’ Het antwoord op die vraag is voor iedereen anders, de weg om tot dat antwoord te komen voor eenieder verschillend. De enige regel is dan ook dat er geen regel is, zoals niemand ieder is, en ieder-één. Juist dat maakt werken met mensen voor mij tot het mooiste wat er is. Andere mensen helpen bij het (terug)vinden van levensgeluk. Dat is wat ik het liefst doe, dat is waar mijn hart ligt.
| lees meer | minder |
Het is zoals Paulo Coelho al schreef in zijn wereldberoemde Alchemist: ‘de enige opdracht die een mens heeft, is zijn bestemming vinden.' Als je niet zeker weet of je die bestemming al gevonden hebt, dan ben je nog niet waar je moet zijn. Werken vanuit zingeving, plezier hebben in wat je doet, dat is waar het om gaat. En dat is precies de zoektocht die Generatie Y zo typeert. Het kan je bloed, zweet en tranen kosten, maar ook jij hebt een bestemming. Zoekt, en gij zult vinden.

Ik ben Joris Groenendijk, afgestudeerd psycholoog (met coaching als hoofdthema) en bedrijfskundige. De mens en zijn of haar gevoel en gedrag begrijpen, dat is mijn roeping in het leven. Ik heb jarenlange ervaring als verandermanager bij multinationals als Shell, ING, Accenture en PwC. Een omgeving waarin coaching aan de orde van de dag was. De combinatie van mijn persoonlijke ervaring met het dertigers-dilemma, mijn (aangeboren interesse voor) psychologische kennis en mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, zorgt ervoor dat cliënten me zien als een vertrouwde gesprekspartner. Jouw unieke verhaal is daarbij voor mij leidend.

Opleidingen:
 • Organisatiepsychologie, Universiteit Utrecht
 • Master of Science in Management Program, Nyenrode Business Universiteit
 • Postdoctorale Opleiding in Professionele Communicatie, Phoenix
 • Bijscholing, onder meer: Systemisch Werken, de Transactionele Aanalyse, de Rationeel-Emotieve Therapie (RET), de Voice Dialogue, en het Neuro Lingüistisch Programmeren (NLP).

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Clayment van Duren
Stacks Image 7931
Als jij durft te veranderen, starten wij samen de zoektocht
Jij bent op een punt beland dat je wilt en durft te kijken naar jezelf, alleen blijven er nog zoveel vragen over. Die vragen gaan wij samen tegen het licht houden om te onderzoeken welke veranderingen noodzakelijk zijn en vooral waarom. In onze gezamenlijke zoektocht om jou verder te helpen zal bewustwording centraal staan.
Door erachter te komen wie jij bent en wat je wilt, zal je bewust keuzes maken, de consequenties inzien en deze durven beet te pakken. Op alle levensgebieden kun je dit inzetten en daarmee persoonlijke doelen bereiken.
| lees meer | minder |
Ik ben Clayment van Duren, sinds 2008 zelfstandig werkzaam als coach. In míjn zoektocht heb ik teleurstellingen gekend en successen behaald. Door te doen in plaats van te denken, ben ik vele ervaringen rijker. Deze ervaringen helpen mij andere mensen te begeleiden in hun zoektocht. Mijn brede interesse in mensen en in wat hen beweegt helpen mij hierbij.
Dit doe ik bij bedrijven, voor particulieren, zorgpersoneel en medici, daarnaast begeleid ik ook sporters op het mentale vlak. Hierbij kan ik mijn werk als coach en mijn passie voor sport combineren.
Ik kijk er naar uit om een bijdrage te leveren aan jouw persoonlijke ontwikkeling!

Opleidingen:
 • Post HBO Professioneel Coachen
 • Vakopleiding Mediation
 • NL Coach Psychologie in de sportwereld

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Ivor Beem
Stacks Image 9060
“Als je de richting van de wind niet kunt veranderen, verander dan de stand van je
zeilen.”
Je zit niet lekker in je vel. Je zit niet meer op de juiste plek. Je bent op het punt beland waarop je het even niet meer weet. Keuzes maken, prioriteiten stellen, gebrek aan zelfvertrouwen, omgaan met druk en stress. We hebben er allemaal mee te maken. Vaak is jezelf streng toespreken, een ingeving onder de douche of wijze raad van een vriend of vriendin al genoeg om je weer even goed te voelen. Maar wat als belemmerende gedachten en gevoelens steeds weer de kop op steken en je uit balans brengen? Blijf je in je eentje doorploeteren of gun je jezelf een paar verhelderende gesprekken met een ervaren coach? | lees meer | minder |
Graag help ik je om die gedachten en gevoelens in perspectief te plaatsen. Na een uiteenlopende carrière in de tv-wereld, heb ik een aantal jaar geleden het roer omgegooid en van mijn grootste passie mijn werk gemaakt: mensen begeleiden bij persoonlijke en professionele groei. Als coach kom ik snel tot de kern. Ik ben betrokken en relativeer en confronteer waar nodig. Ik bied je een arsenaal aan praktische tips en tools die je kunt gebruiken om zelf tot inspirerende inzichten te komen en stappen te zetten. Investeer in jezelf en neem de regie over je leven in eigen hand.

Opleidingen:
 • Integratieve Coaching en Counseling (NAP)
 • HBO Journalistiek
 • HBO Geschiedenis

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Kristja Terwiel
Stacks Image 8874
‘Volg je hart. Het klinkt zo simpel….’
En dat is het niet. Hoe ontdek en doe je wat je ècht wilt? Hoe maak je keuzes die bij jou passen en waar jij gelukkig van wordt? Ik zie deze uitdaging als het witte doek voor een kunstenaar. Of als de lege bladzijde van een schrijver. Er kan van alles ontstaan. De mogelijkheden zijn oneindig. Dat is spannend. En mooi. Maar het kan ook overweldigend, stressvol en zelfs doodeng zijn. Dit vraagt om een gedegen inzicht in jezelf en jouw dromen. Begrijpen waar jouw hart ligt en wat jij allemaal in huis hebt om jouw ambitie waar te maken. Het vraagt om een nieuw perspectief. Om zelfvertrouwen, frisse ideeën, lef en een open en positieve mind. Dit is waar ik je bij kan helpen.
| lees meer | minder |
Mijn manier van coachen is aanmoedigend, praktisch en resultaatgericht en indien nodig confronterend. Ik kan goed aanvoelen waar jouw mogelijkheden liggen en begeleiden in het benutten ervan.
Na ruim tien jaar in het bedrijfsleven verlangde ik er naar meer mijn hart te volgen. Mijn leven werd er leuker, lichter en spannender van. Als coach faciliteer ik nu met veel plezier persoonlijke processen en groei. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen.
Wat drijft jou en wat vertelt jouw hart je?

Opleidingen:
 • Coach opleiding (NOBCO accreditatie), ICM
 • Opleiding voor Intuïtieve waarneming, EKV
 • Economie, Rijksuniversititeit Groningen
 • Kunstacademie, Italië

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Nicole Fleskens
Stacks Image 14943
‘Mijn coachgesprekken met jou zijn eerlijk, open en persoonlijk’
Als twintiger en dertiger beland je in een fase waarin allerlei vragen opkomen over je werk, je relatie, je manier van leven, je sociale contacten. Voor elke vraag die je jezelf stelt, bestaan er veel verschillende wegen die je kunt inslaan. Hierdoor kun je stress ervaren, keuzestress: wat moet je nu kiezen?? Wanneer doe je het goed? En: Is dit alles?
| lees meer | minder |
De twintigers en dertigers van nu zijn over het algemeen opgegroeid met het idee dat alles mogelijk is en dat het leven maakbaar is. Alles gaat tot nu toe voor de wind. Vervolgens komt een fase waarin grote vragen beantwoord moeten worden en de druk hoger wordt. Dat is lastig: door een keuze te maken, sluit je andere opties uit en je wil niet de ‘verkeerde’ keuze maken. Je blijft wikken en wegen en probeert ondertussen alle ballen hoog te houden. Kortom, het keuzemoment wordt uitgesteld en het gevoel van stress blijft voortduren.

Mijn coachgesprekken met jou zijn eerlijk, open en persoonlijk. Werkend vanuit de positieve psychologie leg ik de focus op dat waar je sterk in bent, op je kracht. Ik ga je bijvoorbeeld helpen om meer inzicht te krijgen in je drijfveren. Ook inzicht in het systeem waar je in zit, kan door middel van familie- of organisatieopstellingen onderdeel zijn van de coaching.

Samen zoeken we naar datgene wat je energie geeft en je ogen laat stralen. Van daaruit kun je keuzes maken en werken aan je ontwikkeling zodat je je weer echt happy kunt voelen.
Belangrijk is dat je een goed gevoel hebt bij mij en er op vertrouwt dat ik je verder kan helpen. Neem gerust contact met me op om even kennis te maken en je vraag voor te leggen.

Opleidingen:
 • Bachelor Psychologie, Open Universiteit
 • TMA-expert (Talent- en Motivatie-Analyses), E-HRM Vision
 • Familie- en Organisatieopstellingen, Teamwork Nederland
 • De Nieuwe Coach Opleiding, Bureau Dolly
 • Management Development, Post-Hbo opleiding
 • Hogere Hotelschool Maastricht

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek