Stress en burn-out coaching

voor uw medewerker die ongezonde stress wil voorkomen of wil herstellen van een burn-out

Sinds 2006 young professional coaching
Gespecialiseerd in 20 en 30 ers coaching
Meer dan 4000 succesvolle coach trajecten
Gespecialiseerd in 20 en 30 ers coaching

Stress en burn-out coaching

Voor iedere twintiger en dertiger

Stress hoort bij het leven en is goed – stress zet je in beweging en houdt je scherp. Als er lange tijd te veel stress is, werkt het verlammend, ontwijkend en maakt het moe. Je gaat slecht presteren en het lukt je niet meer om te doen wat je graag wilt doen. Stress is dan niet meer effectief, integendeel, en zelfs ongezond.

Het beste is natuurlijk om te veel stress te voorkomen. Maar als dat niet lukt of uw medewerker is zich er niet van bewust dat stress zich langzaam steeds meer opbouwt, dan kan dit resulteren in overspannenheid of zelfs burn-out. 

Het Groei Atelier kan uw medewerker verder helpen om teveel stress te voorkomen (stress preventie) of te herstellen van een overspannenheid of burn-out.

Herkent u dit?

  • Uw medewerker vertoont een frequent verzuim patroon
  • Uw medewerker stelt hoge eisen aan zichzelf
  • Uw medewerker kan moeilijk omgaan met werkdruk of een veranderende omgeving
  • Uw medewerker kan zich slecht concentreren
  • Uw medewerker voelt zich snel geïrriteerd
  • Uw medewerker voelt zich vaak moe en futloos

Stress management coaching

Stress preventie voorkomt ongezonde stress

Tijdens de coachsessies onderzoeken we de oorzaken van de ongezonde stress. Vanuit deze oorzaken gaan we op zoek naar oplossingen. We coachen uw medewerker op anders kijken naar zichzelf en de wereld, assertief zijn, meer bewegen, een ander werkpatroon. Allemaal mogelijke oplossingen om stress te verminderen. Het coachtraject wordt ondersteunt door het Geluk werkboek en de Online Academie module stress management.

Herstel van overspannendheid of burn-out​

Voorkom een nieuwe burn-out samen met een professionele stress en burn-out coach

Als uw medewerker overspannen of burn-out is, doet hij of zij aanvankelijk alles om te overleven. Tijdens de coaching gaan we werken aan herstel met als hoofddoel uw medewerker weer te laten werken en leven. Het is van belang om tot rust te komen en te voelen. Dit bereiken we o.a. door lichaamsgerichte ontspanningsoefeningen en meditaties en inzet van de Online Academie. Eenmaal tot rust gekomen onderzoeken we de oorzaken van overspannenheid en burn-out. Vanuit deze oorzaken kijken we naar de oplossingen die voor jou werken en ervoor zorgen dat uw medewerker nooit meer in deze situatie belandt.

Werkboek coaching life stress burn out

Ontdek de Online Academie

Groei na crisis

Het is onze overtuiging dat iedere crisis is een voorbode van groei – zo ook een overspannenheid of burn-out. Stress en burn-out coaching brengt niet alleen een hoop inzichten, maar zet ook in beweging. Uw medewerker leert meer rust, energie en vreugde te ervaren in werk en leven.

Registreer gratis en krijg direct toegang.

In vier stappen van doelstelling naar resultaat

De Groei Atelier coaches werken vanuit hetzelfde coaching model. Dit model is gebaseerd op diverse theorieën. In 4 stappen werkt de coach van doelstelling naar het te bereiken resultaat. Naast dit coaching model werken we met diverse instrumenten die hun effectiviteit hebben bewezen. Neemt u een traject af, dan ontvang uw medewerker het “loopbaan werkboek” of “geluk werkboek” en een 360 graden feedback test.  

Zelfbewustzijn

Aan het begin van de coaching wordt het doel van het traject vastgesteld. Tijdens de coaching helpen we uw medewerker bij het vergroten van het zelfbewustzijn, zodat meer inzicht en begrip wordt verkregen in denken, handelen en voelen. 

Potentieel

Potentieel zijn talenten, vaardigheden en ervaringen samen. Het is de kracht van uw medewerker. Vanuit kracht leven en werken is effectief en maakt gelukkiger. Hier wordt ook onderzocht welke belemmeringen in de weg staan van het benutten van uw medewerkers volledig potentieel .

Bezieling

Bezieling is waar het hart naar uitgaat, wat innerlijk drijft en motiveert. Leven en werken vanuit bezieling geeft energie. Andersom kost het energie als hier geen gehoor aan gegeven wordt. 

Zelf-leiderschap

Tot slot helpen we bij het vergroten van zelfleiderschap: werkelijk resultaat boeken met het hernieuwde zelfbewustzijn, bezieling en vergroot potentieel.

Maak kennis

Fill out my online form.

Wilt u contact met een coach bij u in de buurt?

Wij zijn te vinden in alle grote steden in Nederland. Kijk op de kaart voor de adressen van de coaches.